zuhogó esős nap vagyok
zuborgó víz
fa-hajlatok
törzsén a tánc a muzsika
a koppanás felfénylő szaga
arasznyi rés
a dallamos
befelé sustorgás vagyok
az eresz és lent
a víznyelő-
mocorgás mi fába-fűbe nő
a tetőn a kékes árny
a dob
s benne a pergő szólamok
látod ez is mind én vagyok
én
a sistergő moha
alatt a porzó csend nyoma