Az éjszakai birodalom
Míg tart az éj, ez Kína is lehetne.
A hegy mögül a császár közeledne
félelmetes és bátor seregével,
az ész ellen győzni erősebb érvvel,
az ész erősebb érveivel győzni.
Kétezer-ötszáz évvel ezelőtti
birodalomban alszanak az alvók.
Az ég alatt mindenki hivatalnok,
vagy földműves, vagy rizspálinkaárus.
A többi csupa hős és kalligráfus.
Míg tart az éj, ez Kína. Tusrajz vázán,
erény és égi rend. Selyemből sárkány.
Nem kel föl nap a császári parancsig.
A szomszéd házban Konfuciusz alszik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: ÉS, 2006/40