Emlékszel? Ősz lesz.
Kosztolányiról beszélünk majd,
svéd útijegyzeteit
emlékezetből idézzük.
Rémlik, a kötetet
én felejtem otthon.
De nem lesz baj, Stockholmban
semmi sem baj. Ott
azt hiszik, lehet
élni. Hiszékeny svédek.
Akkor mi is hiszékeny
svédek leszünk. Emlékszel?
Akkor majdnem nincs
visszaút.