Az idő azért van, hogy
ne haljunk meg 'rögtön'.
A halál azért van, hogy
a hitnek határa legyen.
A határ azért van, hogy
ne mondhassunk ki titkokat.
A titok azért van, hogy
eredjen valahonnan a fény.
A fény azért van, hogy
a szem lásson.
A szem azért van, hogy
a képnek társa legyen.
A kép azért van, hogy
ne fájjon az idő.