Hiába beszélt: csak szavakat mondott.
"Kő", mondta,
de nyelve nem forgatott követ.
"Virág", mondta,
de a hangoknak nem volt illatuk, színük.
"Te", mondta,
de te nem voltál ott.
Szavak voltak ott, s amire nincs szó (ezek se):
összegyűrt fények
egy tekintet októberében.