ülök a teraszon
kávémat kavarom
s nem értem
mi ez a nyugalom -
nézem a lombokon
napfény játszik
zöldeket kerget
az érő cseresznye kikacsint:
megint te vagy a hunyó –
a macska elnyúlva
egeret álmodik
bajsza megremeg
rózsa szirmán
bogár hentereg
hernyó pihen a levélen
pillangót álmodik -
giccs ízű álmos délután
nézek csak bután
nem értem
mi ez a nyugalom
mikor bennem öldöklő
csatával dúl
a forradalom