KÖZÖS SZÓKINCS
Alkonyat-buszok
fordulnak a pályára;
milyen időben beszélek?
a pályák mindenhol
milyen-milyen szépek,
s mi mindig-mindig
pihenőkben álldogálunk,
hipp-hopp szendvicseket
konzervsörrel majszolunk.
A nyárnak összegezted egyszer ,
a nyárnak teszaga van;
és vanília- és levendula-
és teszaga van.
De napunk rézsut sugara
lassan mahagóni-narancsra
lélegezte az élőket,
s a belőlünk akkorra
vörös hajú, szeplős-mosolygós
angyalsegédekké vált lényeket.
Ugye, múlt időben beszélünk?
Múlt időben, ugye?
Kislány voltál már újra,
félérett kamasz, azt hiszem,
s ahol legszebben hajlik,
arcod ott érintettem.
Soha többé nem kérdeztél
és én utoljára feleltem:
Múlt időben, igen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.