másként
jó volna úgy létezni, mint egy kitartott hang,
vagy kulcs, amit lenyelt az idő, háromszög,
melynek minden szára egyenlő. puhán, mint
a dűnék árnyéka vagy mint oázis, ami ha
nincs, az utazókat akkor is életben tartja.
lennék én is kuriózum, konyhaszekrényen
szamovár, kinek friss fény, csodálkozás jár.
lennék valami ismeretlen furcsaság, kinek
nem adhat a megszokás ruhát. másként csak
más, csak kitömött állat, egy darab kő vagyok,
melynek parányi árnyéka eltakarja a napot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.