Hajrá Frady!
i dönti el, mi az érték?
Hol a korlát, mi a mérték?
Kinek joga megmondani,
Mit/hol szabad kimondani?
Ki dönti el, mi a jó vers?
Ha a stílus letisztult/nyers?
Ha a költő szenved: rendben.
Ha nem? Maradjon csak csendben?
Ki dönti el, hol a határ?
Pályabíró, vagy a csatár?
S ki a bíró? Vajh' a Szerki?
Vagy mindenki? Avagy senki?
Ki dönti el, holnap ki fog
Kitörni, és ki csak nyafog?
Saját versem gyémánt nekem,
Akárhogy fest. Az életem.
"Ó egek" és "Megáll az ész!"
"Temetőben ki fütyörész?"
Temetőben? Ki mondja ezt?
Tegyen fel egy másik lemezt.
Hát nem az a jó a Dokkban:
Minden elme lángra lobban?
S én döntöm el kit olvasok,
Nem világi "hatalmasok".
Nem bizony.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.