Harc a Halál ellen I. - a Varga Krisztina projekt
Matek óra volt, emlékszem. A padban ültem,
gondolataimba merültem.
Padtársam látta, hogy nem vagyok ott.
- Szerelmes vagy? - kérdezte, s grimaszt nyomott.
Azt feleltem, igen.
Nagyot nézett, úgy kérdezte, ki a'?
S beugrott egy hihető név:
Varga Krisztina.
- Járunk - mondtam könnyedén,
s az év véget ért. Szerény
mosollyal voltam kitűnő,
s ők egész nyáron kérdezgették,
hol a nő?
Őszre egy viccből hazugság lett,
s rohamost terebélyesedett.
Így indult a
Varga Krisztina projekt.
2007.05.17. (1994)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.