Verekedtünk
Nyakba, bőrbe, szakállba
markolva ütöttünk,
hang és fájdalom nélkül
a gyenge lámpafényben.
Aztán visítva berohant ő is,
hogy szétválasszon minket.
Hárman sodródtunk
összekapaszodva, szekrényhez,
polchoz, a rücskös falakhoz csapódva
döbbent rémülettel szorítottuk egymást.
Az utolsó deszkát
egy ismeretlen óceánon.