Ige
IGEn! Újra Neked írok!
Térden állva hozzád sírok!
Bölcsességed szíven talál,
Szeretsz engem! Mit árt halál?
Meghátrálni: undorító!
Cselekedni: boldogító!
Leírtad, hogy mit kell tennem,
Bátorságot hol kell vennem.
Ölni a bűnt, ez a dolgom,
Nélküled ezt meg nem oldom,
Nyitott szívem keres-kutat,
Hiszem, mindig talál utat.
Itt az Ige a Biblia,
Kell: minden nap kinyílnia;
Hogy tanuljak, hogy érezzek,
Jézussal együtt vérezzek.
Sok az igény, a szükséglet!
Keresztények! Nincsen véglet!
Nézzétek meg ezt a képet:
Tanítvánnyá minden népet!...
Itt vagy mindig, látni Téged,
Természet és állat Véled,
Itt vagy minden lombos fában,
Sárgarigó-pillantásban.
Árnyas erdő, szelíd folyó,
Szőrös vadkan, kövér tojó,
Lelkes csahos, enyhén csacska
Talpas-karmos cirmos macska,
Vágtató ló, fekete mén...
Mi az Ige? - kérdezem én.
Bilincs annak, ki rútul él,
Kilincs annak, ki hisz, remél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.