Lehet, hogy filigrán munka
de megsütöm
azt mondod, romlott-
nem számít: étel-étel
én ma jóllakom
a zsírja holnap jó lesz kenyérre
kitart holnaputánig talán
Aztán kimustrált
vasúti kocsiba költözünk
és felolvassuk
egymásnak a világot
az utolsó négy filléremen
cigarettát veszek neked
és gyufát
te erre leszidsz,
hogy könnyelmű vagyok
én pedig
aranyfüstöt fújok örömömben