…este fél tíz
a keresztbe fekvő macskát
elfelezi a küszöb
miközben álmában
ugatni tanul
…fél tizenegy
valaki orrot fúj,
az íróasztali lámpa
lefekvés előtt egy
utolsót pislant
…fél tizenkettő
gondolatban megnyikordul
a szekrényajtó és
az otthagyott fél gyógyszer
lopva tükörbe néz
miközben visszateszik
…éjjel fél egy
őserdei vízesésről
ábrándozok,
alvás előtt
valaki felhajt…