Ablakfagyasztó reggelekre
hideg kávé, fonnyadó zsemle,
varjakkal húznak az órák délre
fényt az altató szürke égre,
hártyavékony a délután,
összebogzódott napsugár
és lomha sötétet von fel az este
fáradt, lámpafényes szemekre,
majd szivárgó, nedves éjszaka,
alvó ruhák nehéz szaga.