Még nem tudom...
........mi vette ügyetlen
kezem e papirra, mit tettek
előttem annyian, talán ördög
röhög belőle, talán Isten
sír boldogan.
..............miféle ostoba
játék, nemlátó sorsomon vád:
habár sosem kért megváltó fényen
buján osztozik bennem az árny. Engem
ember teremtett. Így lehetek
jó, s rossz.
.............zokogva zúzhat-e
keresztet, ki kuncogva kenyeret
oszt? Még légyen e kétkedő kézen
áldott gőg, vezesse rongy alázat.
No lám, mily álnok álmokat sző a
dics, s gyalázat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.