Álompatácska
Vízben, földön, hűs levegőben,
Fűszál karján, dús legelőben,
kőben, vasban, a fényben, a fában
Éjjel és nappal mozdulatában
Bújj kicsi csönd ide hozzám!
Felhő játszik a tó tükrében,
Bolyhos esti dalt sző tündérem,
Bújj kicsi csönd ide hozzám!
Tűzben, jégben
Csöpp eső csöppenj bátran!
Hóban, szélben
Gondolat röppenj, lássam!
Alszik az éj tovapergő hullám fodrán
Csöpp eső csöppenj,
Szép szavam röppenj,
Bújj kicsi csönd ide hozzám!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -