Röplabda
passzoló vagy
kettes helyen ha így jobban tetszik
én meg a hármason tehát közös a blokkunk
egy laikus is érzi, ez micsoda közelség
bizalom, feszült figyelem, összhang szükségeltetik
utána hátul dolgoznak
legközelebb a támadásnál lesz egymáshoz közünk
igyekszem a kezedre játszani a labdát
(meccsek után meg önmagam)
és akkor te döntesz hogy legyen tovább:
ha tűzre vágysz, kemény marokra
gyors extázisra, akkor tyúkot adsz
(ez villámlabda, lekésni könnyű, mint a hajnali vonatot)
sánc nélkül ütöm a világ közepébe
valahová az ellenfél hármasa mögé
de előfordul hogy lemaradok
vagy ami még rosszabb
hamar érlek, úgy kívánlak
testem-lelkem aztán out
van amikor elég egy magas méter
combjaimban megfeszül és elpattan a szerelem
a blokk mellett a folyosóra
(ez már sok közös év és szakértelem)
pontosan és utolérhetetlenül kiteszem
a harmadik szett táján
már fáradt a figyelem
néha eltévedek és négyes helyen várom
hogy csak úgy finom legyintéssel
a labda az ürességbe essen
esetleg te is megoldhatnád magadnak
az utolsó pont két veszetett szett után
sohasem az enyém
a hátsó sorba forgok, itt nem illik ugrálni
te is itt vagy persze, de neked más dukál
beszaladhatsz felkínálod másnak
és beüti az utolsó pontot az univerzál
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.