minden este sorokat
próbált köpni az asztalán
heverő gyűrött papírlapokra
de valahogy sohasem
sikerült neki igazán talán
mert mindig fáradtan ült le
talán mert valójában
tehetségtelen volt vagy
egész egyszerűen azért
mert éjjel-nappal
sapkát hordott és a múzsa
így soha nem találta
szabadon a homlokát