…mozdul egy utolsót
koporsójában a halott
mikor régi nevét valaki még
vidáman ejti ki mert nem
tud vagy nem akar tudni
semmiről és ezzel megpróbálja
újra-görbíteni az utolsó közönyt
színlelő EKG-s papírlapot
a halotti bizonyítványról
meg lecsorgatni a betűket
miközben emlékekkel telik
meg otthon a fogas mivel
a kalapját két távozás között
mindig oda…