véged van December
még éppen öt reggel
ami belőled maradt
kihalt utcáidon a hideg ugat
még öt napig szabad
hát vicsoríts
ablakaidban csillog a giccs
csak a lélek ami sötétben ragad
s a fűtetlen ég alatt
levegőt venni sem szabad
olyan hideg
ahogy a tüdőmbe szalad