így megy ez
pár csillaggal arany s bordó
ilyen élet ez
fáradtan mosolygó
eltemetett bánatokkal
csak nyelem lefelé
az édes-ízes konyakokkal
a könnyeket a szív mellé
és majd egyszer elmúlik
biztos kiiszom magamból
majd egyszer búcsúzik
a lélek a haragtól
talán ez majd
fertőtlenít
be és el és kimossa
és egész jókedvre derít
ahogy a poharat
nyaldossa
csak csepegnek
aranyak és bordók
körbe-kergetnek
fáradtan mosolygók