Ha elutaznál
Ha elutaznál
Szeretném ha elutaznál, napokig figyelném,
hogyan készülődsz. Előtte gondosan főznéd
a majd rám romló ételeket,
műanyag dobozokba raknád, mintha nem lenne mindegy.
Keresgélnék a szekrényekben,
megjegyezném a ruháid testét.
Sorba állítanám a fürdőszobai társaid,
akik segítenek neked az estét nyújtani.
Mindegyikükkel összebarátkoznék,
egyenként, még a kivégzésük előtt.
Megfosztanálak minden titoktól,
így telne el az összes délelőtt.
Figyelném a bútorokat, függöny mögé bújnék,
megnézni, milyen nélkülünk a szoba.
Elővenném a nagy ünnepekre eltett poharakat,
ritka alkalom nem volt, nem is lesz soha.
Nem hagynám el a lakást, innék sokat.
Gyűjteném a port, kihallgatnám a szomszédokat.
Sokkal több vizet engednék, mint máskor,
nézném a túlfolyót, milyen ostoba.
Már kora délután lámpát gyújtanék,
hagynám, hadd égjen egész éjszaka.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.