Finn õsz
Augusztusom utolsó napsugarai
simítanak most végig arcomon.
Hamar sötétedik,
s tegnap már futnom kellett
a hideg elől.
Helsinki utcáin
nyilvánosan leselkedik az ősz.
Napfényre szomjasan igyekszünk
még egy utolsót
kortyolni a gondtalanságból.
Kávéházam teraszán összepakolták a székeket.
Gondolatainkat is beköltöztetik.
Odakint már csak a szélnek van kedve játszani.
Itt meleg van.
Fűtött akváriumból látom a világot.
Odakint valami harc zajlik talán.
Miért?
Mi ellen?
Én itt ülök. Kihűlt a teám.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.