harmadik
koncentrikus csípőkörzés
évente a nap körül
eleinte mereven ropognak
a hónapok tőle deréktájon
mint, hótaposó alatt a fagy
ahogy bemelegszik
zöld lugas rajta az izomzat
megtermi gyümölcsét
búzakék színű hajnalon
aratjuk a szűk család
és az összes távoli rokon
kert végében vén-prés
könnyezi magából
szőlőnk dús levét
nem messze
az avar lobog egyre
súg nekünk rőt-mesét
este van már este
hangtalan közelit
felénk a tél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: fordulatok (, 2006)
Kiadó: magán