Bádog
Olyan bádog vagyok,
ha tiszta ruhát veszek.
Bádog, mint a nagyok,
ha fűtenek a szeszek.
A bádogság madara
gyakran vállamra ül,
és nem kell neki dara,
mert ez ingyenbe kerül.
Kár, hogy szívem nincsen,
csak egy céllövöldés baltám.
Jöhetne valaki, hogy intsen
és végre megleljem a hazám.
Gyere felém kicsi Dorka,
mutass szivárványos utat!
Véres már a bádogtorka
annak, aki szíve után kutat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.