Tóth János
Még itt vagyok
Még itt vagyok
Mint omló várfal,
Kit a szél tép,
A Nap nyársal,
Hitem, reményem
Leomló bástya,
A múló idő tégláim
Szertedobálja,
Még ölelik ujjaim
Régi tollam,
De nem tudom, írjak
Vagy sarokba dobjam,
Meghalnak bennem
A születő szavak,
Mert neked már
Semmit sem mondanak.
Még itt vagyok,
Szemem az égre néz,
A napnak aranya
Ma csak sárgaréz,
Túl sok a vánszorgó
Fekete, bús felleg,
Még itt vagyok,
De kinek kellek?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|