Kisújon kedden és szombaton van Piac,
délelőtt. Én általában szombat éjjel, vagy
vasárnap délután látom, és akkor is csak
a tömeg hűlt helyét. A kopott betonasztalokon
a semmi kiterítve. Ilyenkor hisszan elnézem
a Piaccsarnok feliratot, és a lezárt épületet,
amelynek szellőző berendezése barátságtalanul
morog. Érzem, hogy valami visszanéz rám.
Azon a téren soha életemben nem mertem
átvágni még.