Kagyló
a polcokon sorjázó
fejnagyságú kagylókban
a tenger morajlik
azt mondtad anya
a tengeré amit
bár sokáig nem láttam
mégis azonnal
felismertem
ahogy a hangodat is
a recsegő telefonokban
mikor szóltál hogy csak
később érsz haza vagy
mikor a munkahelyeden
hívtalak valamiért
a kifakult csokipralinék
amiket gizi nénitől kaptam
bár kétségkívül kagyló alakúak
jóval kisebbek és hallgatagabbak
mégis megeszem őket
ha nincs más édesség
az albérletemben
majdnem tíz éve
a munkád választott el tőlünk
ma már a szabadságod miatt
nem veszed fel te sem
és én sem az otthoni kagylókat
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.