KINÉZ
"...egy mikrobuszból intő hivatalnok látása..."
/Balaton/
ölében aktatáska
rajta nyugtatva akta-
tolókéz szórakozottan
karikagyűrűvel babrál
családjólaktatásra
nem gondol éppen
csak láthatásra figyel
végre bent fejében is
kicsit letéve tollat
hivatalnoki nyakizom
hivatalnokfejet forgat
és tekintetet révülésből
járműablakirányba hivat el
kertvárosi varjú követel
röptével figyelmet
mit kockaházak szabta
szűk égdarabkán követ el
meg a szvetteres hölgy
vezette szetter úttesten
rohanva át hogy elnyelje
a hullámzó zöldövezet
bár kikövezett terek
emelnek rájuk kezet
természetébe visszavezet
érzi most a tömeg
közlekedés közbeni hőse
a fekete madár mintha
mondhatni ismerőse
lenne menekülve tinta-
nyaló valóból így repülne
és a hatperbé mögötti
boldogabb térbe tűnne
ő is el
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.