Vigasz a Férfinak
Ebben kapaszkodsz?
Míg az ágat nem éred ezt könnyű.
De lám gyenge a tő,
erős a kezed, de erősebb ő. (a Nő)
A fű felfelé nő, a rét ha kaszálod.
Mindiába! nincs önfeláldozó Nő,
talpad alatt csak egy anya, a föld.
Járd a hegyek kemény szikláit,
keress egy virágot, csak szép legyen.
Fajtára ne mérgezőt!
Kabátod véd a hideg ellen,
rajta ő csak egy kitűző,
mint lépcsőt fokra-fok, csókra-csók
ha elszáradt letépve eldobhatod.
Ő élő, Te míg lépsz törekvő,
Tépd le hát mindig a következőt.
Vagy szeretted?
Lám, hisz Te könnyezel..
Akkor mondok mást, de szavam
most ne halld, súgom, becsaptalak.
Én Nő, férfinak a legszebb talány,
vigyázz hol növekedsz,
az a hely, hol nélkülem vagy,
avagy ott.. majd rámtalálsz.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.