Felvette a fészekből kiesett kis verebet,
mely tudatlanul s puhán,
mint maroknyi szellő ült tenyerére.
Még sosem látott embert és
tapasztalatok sora vezet a félelemhez
gondolta, így hát a bokrok alatt
nehéz szívvel elengedte újra.
Estére fogjon meg macska vagy kutya,
első tapasztalatod legyen az utolsó,
félelmet ne ismerj meg soha.