Már ha kell
A jó vonat sokszor lerobban,
s ha újra indul, kattogó.
Ti-tá, tadamm. Nincs semmi abban,
ha egy vonat holnaplopó.
A szép vonat egy ronda némber,
ruhája csúf, s tüzet okád.
Belibbenése, hát, nem is nyer
Miss Zökke
nővonat-kupát.
Egy príma vonat tiszta akkor,
ha benne minden tiszta kosz,
s elérte már szegényt az agg kor.
„Cseréld le újra!” Nem, de kösz.
Pontosságról ne is legyen szó,
hisz erre most már nincs idő:
beröff a gép, a kaller int, ó,
s a meztelen csigusz kilő.
A jó, a szép, a pontos, tiszta
vonatra sok kopasz figyel:
nehogy a gyártó lopja vissza,
s eladja újra. Már ha kell.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.