Széljegyzetek Kempelen Farkas naplójából
1. a szelekcióról
(amikor II. József rendeletileg
eltörölte a halálbüntetést)
csak visszatérünk
a természetes szelekcióhoz
- végül is egy tőről fakadunk:
hisz bölcsőben ringtak
a gyilkosok is
miként mi mindannyian
- most annyi változik csupán
hogy Taigetoszunkon újra
elszaporodnak a farkasok
2. a halhatatlanságról
(XVI. Lajos kivégzéséről értesülve)
az én játékomnak
megvan az a hallatlan előnye
hogy koronás főt
sohasem lehet "leütni"
3. a halálról
(a megbékélés pillanatában)
a szeretet olyan méreg
mely összezavarja az érzékeket
így nemesül borrá a lőre
gabonává az ocsú
s szerető fiúvá a tékozló
de semmiképp se leseregjünk ezen
mert az élet is csak játék
a halál pedig csupán
egy matt az életnek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 1999/9
Kötetben: Szilánkok (Pomáz, 2000)
Kiadó: Kráter Kiadó