Álmomban
Fényben táncolt akkor az este,
és holdat fürdetett az éj,
a csillagok kábán pörögtek,
megálltak, vidáman nevettek,
és sírtak könnyedén.
Álmomban piros volt a hajnal,
és kedves, jóságos a nap,
és erőtől kicsattanva szálltak,
csivogtak, szerettek, úszkáltak
a kósza vándormadarak.
Álmomban emberek is voltak,
úgy emlékszem, ott voltál, te is...
A szemedben csillogott a tenger,
hullámzott, fényszálon hintázott,
és szóltam, hogy jobb, ha nem vagy itt!
Persze aztán ott maradtál mégis,
eveztünk a száraz partokon,
mellettünk ördögök daloltak,
doboltak, egyre csak doboltak,
s keringett lustán a korom...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.