függelék vagy. a felfázás monoton
függelék vagy.
a csönd kárhoztat.
ki prűd s lombtalan
nem bántja azt a kárpit.
s súgd a kőnek:
te nyoszolyás te gazdag
vallatóra foglak
ha nem adod át magad a lágy sugaraknak.
a bevésődés vacka.
úgy csinál pillért nyögést
mintha
sakkautomata gördülő asszonya.
a hüllő fogához tapadt palacsintával lepecsételt
palackhoz kapj
ha túlzottan óvnak
a begerjedéstől. -
a felfázás monoton.
egy szerszám a rúd.
így okoskodik ki rút:
a naptárnak nem kell tivornya.
s száján nem férnek ki a bölcsességek:
pihenés-sírbolt e kellemetlenkedésnek.
mert görögdinnyét stoppol a köpölyöző
még tágulata a kőnek
s az el nem veszthetőnek
nincs soha megingása.
forgások összevonása.
a pillért nem bántja a kláris.
lencsealakban megsűrűsödik a máris
s mi a hüllő fogához tapadt:
a palacsinta.
foglalt a hinta.
böllérek unatkoznak
késük elejtve.
hiedelmük hogy az állatok meghalnak leintve.
mint vének kaparásznak egy lelógó kacson:
ellenőrzésük alá vonnak
makacson.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2020-07-20 10:31:43
Utolsó módosítás ideje: 2020-07-20 10:31:43