Alternatívák nélkül
Alternatívák nélkül
Az ódon házfalak sorra ledőlnek,
összeroppanva a múlt súlyos titkai alatt.
Bár megvillan arca egy szebb jövőnek,
de mintha csak hologram lebegtetne
reményteli képeket… hasztalanul.
Szétfoszlik minden ami avitt,
de jelen sem kínál új alternatívákat,
hiába meresztgeti rózsás ujjait a hajnal.
Részegen támolyog a Föld – szívbeteg.
Szélütésüket várják bőszült tengerek.
A hüllő béke, mint a béka – brekeg.
Hol forrong, hol alvad a világ vére:
előbb tüzet okád, majd váratlanul kihűl.
Vad félelem ül ki a szemek ablakába.
Arcokon üszkösödik a sárga maszkos szépség.
Csak az istenszeretők fénylenek változatlan.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-11-13 19:20:00
Utolsó módosítás ideje: 2017-11-14 09:21:29