A költészet napján
A költészet napján, ó, micsoda adu
lehettem volna, csodás kirakós puzzle:
a nap koronázatlan királynője,
kalandor, aki mélyen barangolva
barlangoltam volna, vagy mint az angolna
csusszantam volna önfeledten, jól ismert
babérkoszorúsok világában, meg a
kevésbé fennkölt, ám roppant izgis
kortárs költőink rémségeiben,
szemelgetve ígéretes gyöngyszemeket.
Ehelyett egy balul sült, elfuserált
állásinterjú kellős közepében,
lélekben pucérra vetkőztetve, és
pellengérre állítva, késdobáló
mammonok olcsó céltáblájaként
forintosítottam az igazi lírát,
s a nap végén az égi halhatatlanok,
eléggé kíméletlenül kiszámoltak..,
ráadásként rám mérték méltón ítéletüket:
maradtam munka nélkül, lelki szomjasan.
(2008. április 12.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-16 18:53:22
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-16 19:03:38