Padon
Azt hiszem bámul engem egy nő valahonnan
Nem csak egy
Lakótelepi sejtés
Cigarettázva áll a függöny mögött
Tegyük fel hogy a nyolcadikon
Kiokádja a füstöt és
Mint nappalra leoltott ostorlámpa figyel
Üvegszemekkel kíváncsi tompa révületben
Tíz percen át lefelé néz
Hogy mi történik az engem vizslató nő háta mögött
Lassan vetemedő tapétavirágok
Sötét kereszttüzében
Hol néma kerekű dömperek és fehéren daloló
Kiterített ruhák díjazzák
Az emberi ésszel követhetetlen
Szőnyegkeringőt
És a konyhaasztalról padlóra csusszanó
Alaktalan nedves hús
Gyermekujjakra
Vadászik
Tabu
Én mégis magam elé képzelem a pocakos férjet
Vajszínű shortban mint ide-oda hajló
Mezítelen láng ül a franciaágy közepén
Őrzi a boldogságot a szeletelt párizsit és minden
Létező távirányítót
Vagy a nagymama reszketeg ajtócsukását
Aki gyakran visz magával erős gyógyszert ha fürödni indul
A törhetetlen üveget markában tartva fekszik a vízben
És soha senkinek nem mondaná meg mit érez
Amikor ráncos melléhez gyűlnek a műanyagkacsák
Rockzene szól
Az engem tíz percig bámuló asszony
Nemsokára kilép a panelház kapuján
Gumipapucsban nyári ruhában
Rágyújt és árulkodó pillantás nélkül halad el
Valószínűleg a zöldséges felé
Mintha fogalma sem lehetne róla
Milyen régóta várakozom itt
E nem működő kút száraz szikrái között
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-27 13:22:08
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-27 13:22:08