Majálist várva (részlet)
Ápr. 12.
Hogy lementem szavazni a csatlakozásról
- éppen lomtalanítás van:
"Ne haragudj! Hé, te fiú!"-halkan felém
egy fiatal hang. "Van egy cigid?"
Megfordulok és a lomok között
egy törött karfás fotelben
keserű-íz mosolygású alak:
nálamnál fiatalabb roma lány, mellette
kisfiúcska - gyermeke-e, nem tudom - keresgél
a szemétben; egy vastagon kifestett,
puffadt ajkú asszony
- talán a nagymama, ő is ott kapirgál;
majd felemeli nyűtt tekintetét, hogy közeledek.
"Persze."-megkínálom őket,
mintha ett?l jó ember lennék.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: fedél nélkül - hajléktalanok lapja,