DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2792 szerző 35859 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Gerevich Andras
  Egy csütörtök
Új maradandokkok

Farkas György: A veszedelem órája (jav.)
Seres László: Materidealisták
Seres László: Rom-antika
Tamási József: no-go
Zsuzsanna Grande: Tűnőben /2
Jónás Tamás: Fekete higany
Zsuzsanna Grande: folytonosság... addig (jav)
Francesco de Orellana: Még el sem kezdõdött de már elmúlt
Vajdics Anikó: Szerelkezés
M. Szabó Mihály: Riadt lepkeként
FRISS FÓRUMOK

Nagyító 1 órája
DOKK_FAQ 2 órája
Filip Tamás 6 órája
Vajdics Anikó 7 órája
Albert Zsolt 7 órája
Tiszai P Imre 7 órája
Farkas György 7 órája
Szilágyi Erzsébet 7 órája
Szilasi Katalin 7 órája
Bánfai Zsolt 8 órája
Ötvös Németh Edit 8 órája
Frady Endre 1 napja
Francesco de Orellana 1 napja
Szakállas Zsolt 1 napja
Lakatos Zsolt 1 napja
Fábián Franciska 1 napja
Seres László 1 napja
Kosztolányi Mária 2 napja
Duma György 3 napja
Kiss Anna Mária 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Jó, ha a vége jó 54 perce
JÓ ÉJT! 8 órája
leállósáv 8 órája
A négy múzsa 10 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 11 órája
nélküled 12 órája
Conquistadores 13 órája
Szuszogó szavak 14 órája
A vádlottak padján 23 órája
Baltazar 1 napja
Játék backstage 1 napja
Frady Endre 1 napja
Zúzmara 1 napja
DOKK estek 1 napja
fejlakók... 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE
Legutóbbi olvasó: 2019-01-21 22:02 Összes olvasás: 8266

Korábbi hozzászólások:  
Olvasói hozzászólások nélkül
59. Vezsenyi Ildikó: bátrak2018-02-13 14:32
Szia Anti!

Bevallom, én jobb szeretem a közvetlenebb, oldottabb, családiasabb összejöveteleket. Jobban a körbeülést, mint a szemben ülést, ahol nekem is jut hely közel a tűzhöz, lehetek a középpontban, a tűzben égek.Régen, ez nem így volt. Gyakran álltam a mikrofon mögött, ami, egy igazi nagy elszigeteltség. :-)) De szívesen elismerem, hogy csodálatosan szavalsz és tetszenek a verseid, s hogy beleadsz apait-anyait.
De, észrevettem a mások szorongását is, esetlenségét, vagy zavarát. Én, azt szeretném inkább, ha mindenki jól érezné magát, s vágyna újra eljönni.

Az igazi bátraknak azokat tartom, akik az utcáról jönnek be, s felolvassák, vagy elmondják a verseiket nekünk. Minden tiszteletem az övék, ha vannak.

58. [tulajdonos]: TILOS A FÉSZEN HÜLYÜLNI!2018-02-13 13:51


Két téves Dokk faq beírásra kell itt reagálnom: az egyik Tóth Csilláé, amely így szól:
"Kedves Gyula, Gyuri, Antal, le tudnátok ezt játszani a fészen? Ahová való, ha már mindenképpen nyilvánosan szeretnétek?
A személyes és sértő megjegyzéseket moderáljuk, ha valamit nem vettek észre a szerkesztők, azt észrevette helyettük más. De ha így is elkerülte volna a figyelmünket egy benneteket bántó megjegyzés, akkor szóljatok, hogy melyik az. De talán legelsősorban is ne tegyetek fel olyat egymásról, amit törölni kellene."
Idézet vége.
Válaszom:
Nem nem Csilla! Óriási tévedés!
Semmilyen szájkaratét nem kell sehová sem vinni.
NE SZÁJALJ! SZAVALJ!!!
Ez az új szlogenem.
Ott a Dokk est legutóbbi filmje!
Ott a bizonyság, amely megmutatja, hogyan kell "jó dokkernek" lenni. Nekem, a tehetséges kollégák versmondásába és irodalmi stílusába szerintem jól belesimuló dokkernek mi közöm a szájkaratés boldogtalanokhoz, akik nem mernek, nem tudnak, nem akarnak eljönni a Dokk estekre, nem lépnek föl, nem teszik közszemlére az énjüket - hanem a sötétből dobálják a kést? Milyen közös témám, milyen vitám lehet velük?
Semmilyen.
Itt sincs velük vitám - ők "vitatnak" engem, ahelyett, hogy meghallgatnák, megnéznék a szóban forgó Dokk est anyagát. Én akarnám "szétverni" a Dokk-ot (ez a legnevetségesebb vádaskodásuk), aki épp a Dokk jóhírét akarom megteremteni a versmondásommal? Az új verseimen kívül a régiekhez - nekem - papír sem kell: fejből mondom őket, mint a "homéristák" az eposz részleteket.
Én nem vitatkozom senkivel!
Mindenkinek elég annyit mondanom: NE SZÁJALJ, SZAVALJ!
Nem az álneves és anyakönyvi neves naplókban, meg az "üzekedő falakon" kell menőzni, hanem a pódiumon!
Elvégre ez a Dokk, vagyis egy költészeti fórum, s nem egy sörsátor!
A másik komment Vajdics Anikóé. Idézem:
"Nem lenne hozzá semmi közöm, ha nem vonódtam volna be én is akaratlan szemlélődőként a személyes (és sokszor csúnyán személyeskedő, és ettől igen kínos, már-már betegesen Én- és Te-mutogató) vitába.
Én fent vagyok a fészen. Oda át vinni egy perlekedést olyan, mint a hosszú felezési idejű, radioaktív végterméket exportálni. Nem hulladékot írtam, szándékosan.
Nincs előrevivőbb egy/két/sok személyes találkozásnál. A felezési idő gyorsul, hamarabb lebomlanak a sugárzó anyagok.. Feltéve, hogy a felek is így akarják."
Idézet vége.
Ez a meglátás részben közös az enyémmel, miszerint tilos a fészre vinni bárminemű majomsziklaharcot. Sőt! A fészbúk egyenesen az a fórum, ahol a legsikeresebben lehet megszabadulni a netbántalmazóktól. Nekem ott egy bántalmazóm sincs.
A másik helyes meglátása Anikónak, hogy a virtualitást fel kell váltani a személyes kontaktus felvételével. Épp ezt mondom én is!
El kell jönni a következő Dokk estre, és majd ott kell menőzni, nem a "képzelt beteg" szájkaratréval.
Ezért jelent korszakváltást a legutóbbi Dokk est, amely a lap történetében először, megnézhető filmfelvételre került.
Itt nincs többé "majd én olyan szörnnyé képzellek el téged, amilyenné akarlak" Nem! Az esten fellépőket akarva-akaratlanul a hátralévő életükben boldog-boldogtalan kénytelen lesz olyanná elkönyvelni, amilyennek a produkciójuk közben mutatkoztak, elvégre ezért álltunk mikrofon elé és egész itteni Dokk életünknek ez - vagyis a költészet kultiválása - a legfőbb értelme.
A Dokk nem sörsátor, nem öregcsajok-öregpasik klubja, de nem is "ötórai tea" a fiataloknak, nem életmű mauzóleum a saját pózaikba bemerevedetteknek, hanem élő, lüktető tehetség központ (feltéve ha így működtetjük). Amely újabb és újabb Dokk esteken népszerűsíti az irodalmi kikötőben folyó munkát. Magát a költészetet egy olyan korszakban, amikor a slam poetry a nagy 2008-as világgazdasági válság utáni Magyarországon ismét visszaszerezte a közönséget a költészetnek (vagy a költészet illúziójának). S amikor újféle rendhagyó irodalomórákat kezdenek tartani a költők az iskolákban. Én is az "élménytanításban" hiszek. Ezért kezdtem bele itt októberben a Rilke-Julia Cameron metódus szerinti "élmény meózásba", majd március végétől ismét folytatom.)
Nekem speciel elég sok az energiatartalékom erre, de azt hiszem a "kemény mag" számára is a Dokk felovasó esteken népszerűsíthető, felívelő korszaka a legvonzóbb jövő.
És igen, el kell jönni a következő Dokk estre, ki kell állni a pódiumra, és majd ott bárki "menőzhet"!

57. [tulajdonos]: KORRIGÁLT2018-02-12 23:34
Ne szájalj, Gyula, szavalj!
Neked is ezt tudom ajánlani. Nem papírtigrisként kell a Dokk-on menőzni, hanem ki kell állni a pódiumra, s ott majd nyomhatod!
Itt mindenki az, amit ír.
Honnan veszed a velem kapcsolatos tévinformációidat? Én mint Népszabadság újságírója, az átkosban?
Én kérlek szépen az átkosban üzemi-lapok IV. vonalbeli újságírója voltam, mert az újságíró iskola felvételijén azt is beleírtam a dolgozatba: Éljen Kádár János - 3000 forintból!
Ezért az újságíró iskolába sosem vettek föl. Anélkül (annak ideológiai fejmosása nélkül) pedig senki sem kerülhetett be a Népszabadsághoz - legalábbis az átkosban!!!
Ezért jelenkeztem az újságíró iskola helyett, 26 éves koromban (már volt egy agrárdiplomám) az ELTE magyar-történelem szakára.
Felvettek. Így azt végeztem el az újságíró iskola helyett. Később leadtam a történelmet, így maradt a szakpárosításom "magyar-állattenyésztő" szak. (Ezért tudom megülni a lovat a Búcsú a szonettől indavideo versklipen, ahol hátrafelé nyilazok).
A Dokk életrajzomban az áll, hogy a rendszerváltás UTÁN lettem a Népszabadság KÜLSŐS munkatársa!
Ez megvan?
(De onnan - túl jobbaldaliként - végül átmentem az akkor még ősliberális Magyar Hírlaphoz. Ahol "hátranyilazósként" megint csak én voltam az "idegen a cowboyok" között. Amíg ki nem utáltak a "másságom" miatt.
Én itt nemkaraktergyilkolok senkit.
Megdob Gyurcsi kővel (szerinte verem a gyerekekeket, pedig csak bokszedzéseket tartok, hogy ők verjenek engem), én meg visszadobom "kenyérrel" és az itteni létzezésünk kovászával. Nevezetesen azt mondom neki: - ne szájalj, szavalj! Hiszen:
Itt írni kell.
Itt szavalni kell.
Nem a gennynaplóban menőzni, vagy az "üzekedőfalon" beszólni a másiknak.
NE SZÁJALJ! SZAVALJ!!!
Gyere el a következő Dokk estre, és majd a pódiumon menőzzél!
Én is ezt teszem.
S igyekezz a perrel, hogy - téves - törvénysértési tényállásként beállított rágalmaiddal nehogy kifuss a 30 napos határidőből! Egyben megsúgom, én sajnos kicsúsztam nálad a 30 napos határidőből, rosszhír keltésed szövegeinél, de ha fejjel rohansz a falnak s beperelsz, akkor azonnal viszontváddal illetlek, amelynél viszont nem 30 nap az elévülési határidő, vagyis öszes régebbi rosszhírkeltésed automatikusan visszaélesül!
Jellemző lenne, sajnos, ha - tényleg - a bíróságon találkoznánk életünkben először (mint "hálózati személlyel"), vagyis ha a Dokk estekre továbbra sem mernél eljönni!

56. [tulajdonos]: NE SZÁJALJ GYULA, SZAVALJ!2018-02-12 21:58
Ne szájalj, Gyula, szavalj!
Neked is ezt tudom ajánlani. Nem papírtigrisként kell a Dokk-on menőzni, hanem ki kell állni a pódiumra, s ott majd nyomhatod!
Itt mindenki az, amit ír.
Honnan veszed a velem kapcsolatos tévinformációidat? Én mint Nészabadság újságíró az átkosban?
Én kérlek szépen az átkosban üzemi-lapok IV. vonalbeli újságírója voltam, mert az újságíró iskola felvételijén azt is beírtam a dolgozatba Éljen Kádár János - 3000 forintból!
Ezért az újságíró iskolába sosem vettek föl. Anélkül (annak ideológiai fejmosása nélkül) pedig senki sem kerülhetett be a Népszabadsághoz - legalábbis az átkosban!!!
Ezért jelenkeztem az újságíró iskola helyett, 26 éves koromban (már volt egy agrárdiplomám) az ELTE magyar-történelem szakára.
Felvettek. Így azt végeztem el az újságíró iskola helyett. Kősébb leadtam a történelmet, így maradt a szakpárosításom magyar-állattenyésztő szak. (Ezért tudom megülni a lovat a Búcsú a szonettől indavideo versklipemen ahol hátrafelé nyilazok).
A Dokk életrajzomban az áll, hogy a rendszerváltás UTÁN lettem a Népszabadság KÜLSŐS munkatársa!
Ez megvan?
(De onnan - túl jobbaldaliként - végül átmentem az akkor még ősliberális Magyar Hírlaphoz. Ahol "hátranyilazósként" megint csak voltam az "idegen a cowboyok" között. Míg csak ki nem utáltak a "másságom" miatt.
Én itt nemkaraktergyilkolok senkit.
Megdob Gyurcsi kővel (szerinte verem a gyerekekeket, pedig csak bokszedzéseket tartok, hogy ők verjenek engem), én meg visszadobom "kenyérrel" és az itteni létzezésünk kovászával. Nevezetesen azt mondom neki: - ne szájalj, szavalj! Hiszen:
Itt írni kell.
Itt szavalni kell.
Nem a gennynaplóban menőzni, vagy az "üzekedőfalon" beszólni a másiknak.
NE SZÁJALJ! S ZAVALJ!!!
Gyere el a következő Dokk estre, Gyula, és majd a pódiumon menőzzél!
Én is ezt teszem.
Majd igyekezz a perrel, Gyula, hogy - téves - törvénysértési tényállásként beállított rágalmaiddal nehogy kifuss a 30 napos határidőből! S egyben megsúgom, én sajnos kicsúsztam nálad a 30 napos hatéridőből, rosszhír keltésed szövegeinél, de ha fejjel rohansz a falnak és beperelsz, akkor azonnal viszontváddal illetlek, amelynél viszont nem 30 nap az elévülési határidő, vagyis a régebbi rosszhírkeltésedet automatikusan visszaélesíted!
Jellemző lenne, ha - tényleg - a bíróságon találkoznánk életünkben először (éppen, mint "hálózati személlyel"), vagyis ha a Dokk estekre továbbra sem mernél eljönni!

Olvasói hozzászólások nélkül
55. karaffa: többször nem szólok[tulajdonos]: SZAVALJ GYURCSI NE S ZÁJALJ!2018-02-12 09:26
Többször nem szólok, hanem perellek! Neked, mint résztulajdonosnak hatványozott a felelősséged abban, hogy épp te ne "karaktergyilkolj" le senkit! Érdekes, Dokkot adó gazdád annyiszor hivatkozott arra, hogy valakit le akarnak gyilkolni, kikészíteni, hogy undorító bárki nevével szórakozni viccelődni, és te újra és újra megteszed!!!

A másik naplódban nem mered közzétenni bejegyzésemet, amiben leírtam, hogy te beszélsz nekünk, aki a népszabadság munkatársa voltál az átkosban? Magyarán jó káder, mert egyébként a lap közelébe sem mehettél volna! Kiszolgáltad a rendszert, most meg előjössz a hatalmas hős "másként gondolkodó" szerepével??? Milyen erkölcsi felhatalmazásod van bárkit is kikezdeni, kritizálni épp neked???

Amikor te a népszabiban "szenvedtél" gondolom jó pénzért, akkor én tíz éven keresztül autószerelőként dolgoztam két műszakban, tíz órákat, és alig kerestem valamit... Mégis, így is elértem, hogy megjelentem a versemmel a Mozgó Világban, ami volt akkor a fegyvertény, siker, mint neked a népszabis háttereddel a Szép versek antológiába bekerülni!

Amikor te kiszolgáltad a rendszert, a lakásom ablaka alatt egy autó állt naphosszat, és leste valaki, mit csinálok, ki jön hozzám! A költői körünkbe pedig egy szerencsétlen embert beépítettek az elvtársaid, hogy jelentsen rólunk! Zsarolták, nem hibáztatom!!! Úgysem tudott mást jelenteni, csak azt, amit élő szóban is elmondtam akkori művezetőmnek: 50 fillér béremelésért nem fogom kinyalni a seggét!!!

Aztán már a rendszerváltás után kerültem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe hivatásos őrnek. Ez nem börtön. Ez egy elmegyógyító intézet, egy börtön területén, zárt intézetként működő börtönkórház. Míg te élvezted az életedet, és nyugodtan hajtottad le a fejedet éjszakánként, mi darabolós gyilkosokat, nagymamagyílkosokat, kábszereseket, alkoholistákat őriztünk, gyógyítottunk. Tettem mindezt keresztény emberként, és a Hazámat szolgálva!!! És, hogy milyen módon is lehet odabenn "gyógyítani", őrizni, elég, ha megnézed a Halálsoron című filmet!! A tucatnyi kollégám között csak egy-kettő volt olyan, mint ott a Pörszi.... A többi akár ennek a filmnek a szereplője is lehetett volna! S mivel minden munkát el kell végezni, ne fanyalogjatok ti, akiknek ilyesmihez nem volt közötök, mert elvégezte más helyettetek a piszkos munkát!!!

Szóval, ha még egyszer a nevemmel szórakozol, vagy a volt hivatásomat emlegeted, figyelmeztetés nélkül beperellek téged és a tulajdonodat képező Dokkot is!! És abban nem lesz köszönet!

54. [tulajdonos]: SZAVALJ GYURCSI NE S ZÁJALJ!2018-02-11 23:05
Ne szájalj Gyurcsi, szavalj! Csak ismételni tudom. El kell jönni a következő Dokk estre, neked is, volt BM-esnek, az ellenem sunnyogó volt börtönőrnek is, és az álneveken engem dehonesztáló volt hálózati személynek is (ma is a másként gondolkodót támadjátok bennem, mint anno). A pódiumon kell menőzni, mint tehetséges kollégáim és jómagam, a legutolsó Dokk est filmfelvételén, nem a gennynaplóban!

Olvasói hozzászólások nélkül
53. Pálóczi Antal: SZVALJ GYURCSI! NE SZÁJALJ!2018-02-11 23:04
Ne szájalj Gyurcsi, szavalj! Csak ismételni tudom. El kell jönni a következő Dokk estre, neked is, volt BM-esnek, az ellenem sunnyogó volt börtönőrnek is, és az álneveken engem dehonesztáló volt hálózati személynek is (ma is a másként gondolkodót támadjátok bennem, mint anno). A pódiumon kell menőzni, mint tehetséges kollégáim és jómagam, a legutolsó Dokk est filmfelvételén, nem a gennynaplóban!

Olvasói hozzászólások nélkül
52. weinberger: retro[tulajdonos]: KÉSŐBB VETÍTENI IS KÉNE!2018-02-08 11:21
Mind a retro, mind a groteszk jelző találó. Ha az estek felelősei elfogadják a "kivetítés" ötletét, célszerű olyan alkotókét megjelentetni, akik jelen lesznek.

51. [tulajdonos]: KÉSŐBB VETÍTENI IS KÉNE!2018-02-07 23:58
Jópofa. Van benne egy kis retro groteszk. Ez nagyon is jó "dokkerség" - olyannyira, hogy direkt megszervezem később, hogy egy felolvasó esten - ha a szerkik és a társak is beleegyeznek - kivetített dokker-klipek is mehessenek, felüdülésként.

Olvasói hozzászólások nélkül
50. weinberger: zenés[tulajdonos]: Re: Weinberger2018-02-07 22:03
Éppen tegnapelőtt töltötte fel Szepy régi versét, "A szerelmes bérelszámolónő" címűt. Az üzenőfalán megadta az általam megzenésített verzió linkjét:
https://www.youtube.com/watch?v=2wQZkgcXDVU


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-12-23 11:28 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-01-22 08:15   új fórumbejegyzés: Filip Tamás
2019-01-22 08:10   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-22 07:49   NAGYÍTÓ /Vezsenyi Ildikó:Vagy,/
2019-01-22 07:46   NAGYÍTÓ /Vezsenyi Ildikó:jav./
2019-01-22 07:41   NAGYÍTÓ /Vezsenyi Ildikó:hozom a formám a vershez/
2019-01-22 06:14   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2019-01-22 03:03   NAGYÍTÓ /TGF:kérdés/
2019-01-22 02:56   NAGYÍTÓ /Pálóczi Antal:KIEG/
2019-01-22 02:36   NAGYÍTÓ /Pálóczi Antal:MINTHA SEMMIT SEM TUDNÉK KORR/
2019-01-22 02:31   NAGYÍTÓ /Pálóczi Antal:MINTHA SEMMIT SEM TUDNÉK/