DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2795 szerző 35912 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Mülléder Mari
  Élethétfõ
Új maradandokkok

Fábián Franciska: Űzöttség tánczenére
Seres László: Kutya-mese-vers
Szilasi Katalin: Jónás imája - másképp
Farkas György: Oszlás
Kiss Anna Mária: keresetlen percek ( Juhász Tibornak )
Tiszai P Imre: Éjfél, jéghideg szélben (javított)
Vajdics Anikó: Hanyadik dimenzió
Farkas György: A veszedelem órája (jav.)
Seres László: Materidealisták
Seres László: Rom-antika
FRISS FÓRUMOK

DOKK_FAQ 1 órája
Nagyító 4 órája
Bakkné Szentesi Csilla 4 órája
Berki Barbara Izabella 7 órája
Tiszai P Imre 9 órája
Szilágyi Erzsébet 13 órája
Dezső Ilona Anna 23 órája
Szakállas Zsolt 1 napja
Ötvös Németh Edit 1 napja
Francesco de Orellana 1 napja
Szilasi Katalin 1 napja
Kiss Anna Mária 1 napja
M. Szabó Mihály 1 napja
Mészáros László 1 napja
Valyon László 1 napja
Szoboszlai Judit 1 napja
Bánfai Zsolt 1 napja
Kosztolányi Mária 1 napja
Iványi Mónika 2 napja
Fűri Mária 2 napja
FRISS NAPLÓK

 Zúzmara 1 órája
Játék backstage 2 órája
Jó, ha a vége jó 2 órája
nélküled 2 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 9 órája
Szerdánként, kávé helyett 21 órája
JÓ ÉJT! 1 napja
Conquistadores 1 napja
Frady Endre 1 napja
Baltazar 1 napja
Volt egy pillanat 1 napja
mix 1 napja
Bátai Tibor 1 napja
Bara 1 napja
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK
Bocs Jenő, csak magam szórakoz bloggernek 2 feldolgozatlan üzenete van.
Kezelésükhöz itt léphet be.


NAPLÓK: Bocs Jenő, csak magam szórakoz
Legutóbbi olvasó: 2019-02-17 20:39 Összes olvasás: 1137

Korábbi hozzászólások:  
7. [tulajdonos]: Bocs Jimmi2018-06-14 17:29
Hoppá, majdnem elfelejtettem, hogy regényt, ill. Rejtő utánzatot kezdtem írni.... most, hogy újra olvasom , nem is olyan rossz. egy se nem író, se nem költőtől. :)
Nagy kár, hogy nem érdekel senkit ...na jó, nem izgalmas, nem romantikus, nem tartalmaz magasröptű gondolatokat, de nem is azért írtam,..... csak és kizárólag azért mert engem szórakoztatott :)
bocs,
mara

6. [tulajdonos]: bocs, 4. rész 2018-03-18 15:12
bocs Jenő, 4.rész,
kimaradt az imént a sorszám

5. [tulajdonos]: volt egyszer egy dokk.....2018-03-18 15:09
Jimmi az elmúlt harminc évben nagyon messze került a porosan nyugodt kisvárosi iskolától, amely apja szatócsboltjának az utcájában volt, de mégis ezrekben mérhető mérföldekre repítette történelem és földrajz tanára aki Afrika imádatával megfertőzte. Végül talizmánként egy fekete antracit-követ adott neki és megígértette vele. hogy visszaviszi a Kilimandzsáró hegyére.
Jimmi először nem értette minek egy kő miatt ennyit utazni, de amikor odaért már tudta, hogy miért küldte oda az öreg.

Addigra ő is elkapta a függőséget mint betegséget, vagyis pontosabban a betegséget, amely függőséget okoz közte és a fekete földrész között.
A sivatag, a homokban rejtőző életek, mindennapi harc a túlélésért, az elképzelhetetlen különbségek és emberfeletti erők megbabonázták.
Megismerte és megszerette. Először csak jól érezte magát, aztán mikor elfogyott a pénze túravezetőnek állt. Meg is túráztatta rendesen a turistákat, életre szóló élményekkel gazdagítva őket, mert előfordult, hogy három nap múlva akadt rájuk a kiküldött keresőcsapat.
Az egyik ilyen balul sikerült kirándulás után jobbnak látta, ha odébb áll, és akkor jelentkezett a légióba. Azt gondolta nem érheti meglepetés. Tévedett, két hetes gyaloglás után a szahara nagyon meleg tud lenni. Főként a vízhiány.
Így lett pár évre matróz, majd hivatásos kalandor és volt még pár foglalkozásnak éppen nem nevezhető elfoglaltsága. Mint például amikor éppen menekült, vagy előle menekültek csalók, banditák, vagy csak egyszerűen nem csinált semmit.
Persze olyankor nem is érezte jól magát.

A hivatásos kalandságot külön megemlíteném, amely egy statisztaszerep válogatásával kezdődött. Akkor éppen nem volt semmi dolga sem pénze így vállalta a korai keléssel járó viszontagságokat . Pont abban az időben ismerkedett meg Levinnel az orosz költő és forradalmárral aki civilben az egyik kocsmában rendezte be az irodáját, leszólitotta a turistákat és némi fizetségért bármire hajlandó volt, ő is túrát szervezett a sivatagba, visszaszerezte az ellopott értékeket és még énekelt is esténként, bár azt Jimmi nem szerette mert olyankor mindig neki kellett hazacipelnie a kikötő távolabbi végén lévő kissé romos Patkánytanya nevű motelba ahol laktak.
Pont egy ilyen reggelen nyomott a kezébe egy szórólapot Vigéc Tihamér Hümér a nyápic tulaj és emlékeztette a heti bérleti díj fizetésének lejárt határidejére. Valami moratóriumot is emlegetett, de addigra Jimmi rácsukta az udvari szeméttároló tetejét.
Persze, hogy Hümér megharagudott. Éppen előtte öltözött át, talált egy alig viseltes inget és nadrágot az egyik apartmanban, ahonnét reggelre eltűnt a vendég.
Később keresték a rendőrök és Jimmi után is érdeklődtek, állítólag tél óta bent van a kabátja az őrsön.
Jimmi nem az a fázós fajta ezt akár bizonyítani is tudná Tihamér ha nem haragudna, mert amikor egyszer régen egy közös hajóúton, ahol Jimmi gyakorló matróz volt, Hümér pedig szakács, az egyik matróz, miután végre eltudta hagyni az illemhelyet spontán hasmenéséből kifolyólag belehajította Hümért a 3 fokos vízbe. Jimmi gondolkodás nélkül utána ugrott.
Talán hősnek született, habár lehet az ezüst óra miatt, amelyet előző este elnyert Hümértől, de akkor még nem kapott meg.

Jimmi mostani felháborodását az is nagyban befolyásolta hogy Hümér kártyán visszanyerte az órát.
Egyesek szerint cinkelt lapokkal játszik, bár ezt Jimmi is tudta, de nem ezért haragudott Hümérre, hanem a makacssága miatt.
Makacsul ragaszkodott az elveihez, mely szerint a barátoknak is kell lakbért fizetniük.

Tehát éppen ott tartottam, hogy elmesélem hogyan lett Jimmiből kalandor egy statisztaszerep erejéig, és azon túl is, mielőtt visszatérnék az ellopott viszkitszállító csatahajó történetére... ..4. [tulajdonos]: bocs Jenő2018-03-05 17:24
Hemzseg a hibáktól, most is éjszaka írtam és mindjárt be is másoltam, ha tudnám, hogy érdekel valakit , lehet kiszorítanék egy kicsivel több időt, hogy átnézzem, javítsam.
...vagy hagyjam a csudába, hülyeséget írok ? :) Persze ha hülyeség akkor is lehetne szórakoztató, de nem tudom, hogy az-e? :)
üdv,
m

3. [tulajdonos]: volt egyszer egy....3, rész2018-03-05 08:35
Andrej mosolygott, azt álmodta, hogy édesanyja nagy szelet tejfölös lekváros kenyeret nyomott a kezébe és éppen beleharapott volna amikor hatalmas csörömpöléssel betörte valaki a bejárati ajtó üvegjét.
Ijedten ugrott fel és kapott a pisztolya után, de eszébe jutott, hogy az előszobai szekrény mögé rejtette a múlt héten, amikor a szomszéd öt éves fiacskája megtalálta a konyhában a kekszek és olajoshal konzervek között. Nem volt egyszerű elmozdítani a szekrényt de az tűnt az egyetlen biztonságos helynek. A behemód tálalószekrény mellett csak oldalazva lehet elférni. a tulaj tette oda. ki akarta dobni, de nem fért át az új bejárati ajtón és vissza sem lehetett vinni a régi helyére mert amíg elvonszolta odáig két markos rakodómunkás az alsó szomszéd ebédlőasztalára tepsinyi vakolatdarabok hulltak és félő volt hogy esetleg nagyobb részek is engednek a gravitációnak, ezért meg sem próbálták vele a visszautat a szobába, amely a lakás fő helyisége volt, háló, nappali és konyha is egyben. .

Tehát Andrej, akinek a teljes neve Andrej Viszovszkíj Gerin volt és Ogyesszában született, most rémülten ugrott ki az ágyból. Útközben még felkapott egy széket, de mielőtt lesúlythatott volna vele meghallotta apai nagybátyja F. Jimmi hangját, aki káromkodva adta a tudtára, hogy véletlenül betörte az ajtót üvegét.
Csak kopogni akart amikor orvul ráugrott az említett alsó szomszéd rottweilerjei közül kettő, a harmadik visítása pedig mindjárt utána felverve az egész házat mert Jimmi véletlenül eltalálta az egyikkel, de a másik is puhára esett, a lépcső alján álló szomszédra, tehát nem lett senkinek semmi baja. Csak az üveg tört be..

Jó reggelt Andrjusenka! - hallotta a fiú,becenevét amelyet édesanyjától kapott.
Ettől mindig elérzékenyült és ezt jimmi is tudta ezért Andrej máris gyanakodni kezdett, vajon miért jött ilyen korán? Alig múlt dél.

A kezében lévő széken hellyel kínálta, de aztán meggondolta magát, Feltette inkább az asztalra ha már egészben maradt, Eszébe jutott, hogy a főbérlő megkérte különösen vigyázzon a székekre, valamilyen korabeliek - mondta, és mert kauciót kellett letennie fél éves bérleti díjat előre.
Alig tud félretenni valamit, főként így hogy az utolsó fillérig elkölti.

Igazából ez az első pénzkereső munkája, eddig szülei fizettek mindent, az iskolát, a kollégiumot és zsebpénzt kapott mint az egyetemisták többsége,
Ám az elmúlt nyáron történt valami, amiért Andrejnek el kellett hagynia kényelmes,gondtalan életét és a világ másik végére elszegődni sofőrnek egy hajókereskedelmi vállalathoz
Jimmi segített, aki a család fekete báránya és szintén inkognitóban tengeti az életét itt Algimerben a Földközi-tenger legtávolabbi kikötőjébe, mely egyébként földi paradicsomként van megemlítve a csempészek, adócsalók és örömlányok utazási prospektusaiban.

Tehát Andrej is itt kötött ki miután kiderült, hogy a dékán lányával kavart és valaki titokban filmre vette együttlétüket. Ez nem lett volna akkora baj, de azt is elintézte, hogy az egyetem vetítőjében többen lássák mint a leglátogatottabb előadásokat, a dékánt is beleértve.
Andrej a város piszkos politikai játszmáinak áldozata lett a nővel együtt, akiről nem is tudta, hogy a rendőrfőnök felesége, Véletlenül ismerte meg egy zártkörű szilveszteri összejövetelen és vitte haza. Legalább tíz évvel idősebb volt nála a nő és gyönyörű.

A családnak egy nap alatt kellett megoldást találnia és apja meglepően profinak bizonyult,
mint később Jimmi elbeszéléséből kiderült ő is töltött itt pár hónapot egy féltékeny férj haragja elől menekülve, akinek alvilági kapcsolatai miatt közvetlen életveszélybe került huszonegy évesen jó pár évvel ezelőtt.

Andrej tegnapelőtt volt huszonegy, és születésnapi buliját a sarki reggelizőben tartotta Yogging a cég kínai éjszakai portása és a süket irattáros fiú, Cavalotti Pizza társaságában,de az üvegcsörömpölésre egyik sem ébredt fel.
Ma reggel amikor Andrejt hazahozták annyira elfáradtak, hogy mind a ketten itt maradtak a fiú a fürdőben talált magának helyet.
Jimmi éppen oda nyitott be lemosni a vért a kezéről és meglepődve tapasztalta, hogy van valaki a kádban.

Aztán elkezdték együtt keresni Yoggingot. Fontos volt,mielőtt megtalálni mert Jimmi szerint vészhelyzet van, jövetelének célja legfőképpen az éjszakai portással való találkozás volt, hogy informálódjon holmi széf-kombinációkkal és ajtókat nyitó kódokkal kapcsolatban.
Ugyanis az eltűnt hajóról, Natasáról legutoljára küldött üzenet így szólt : MEGKÖZELÍTETT BENNÜNKET A PARTIŐRSÉG MOTOROSHAJÓJA AZONNAL ÉRTESÍTSÉTEK MR. RISSYT KISLÁNYA IS A HAJÓN UTAZIK MEGLEHET VESZÉLYBE KERÜLTÜNK

És mert Mr Rissy aki az AMCD főrészvényese és egyben a cég vezetője tegnapig délután négy óta ismeretlen helyen tartózkodik mint ahogy a hajó is, ezért Jimmi és barátai elindultak megoldani a helyzetet.
Sürgetett az idő, Poirot a kocsma és bár tulaja kitette a zárva táblát és a városban délelőtt tízre már sehol nem lehetett viskyt kapni.
Ilyen még nem fordult elő. Az utcák felett valami szürke, vészjósló sirokkószerű köd terjengett.

Végre megtalálták Joggingot a tálalószekrény alsó polcán aludt összegömbölyödve mint egy macska.
Jó tizenöt percükbe tellett amíg bemeneteli helyzetbe fordították és kitudják emelni onnan.
Hukk? - kérdezte, mennyi az idő? ...tízre a kikötőben kellett volna lennie, elhozni Mr. Rissynek egy levelet....

2. [tulajdonos]: volt egyszer egy...2. rész.2018-02-17 13:06
Dzsimmi ritkán mozdult ki a városból, sőt a kikötőt sem szívesen hagyta el. Az elmúlt két évben
mindössze háromszor, akkor is betegeskedő nagynénjét látogatta meg pár üveg itókával a már említett csempészáruból, de most hogy már meggyógyult, maga jött érte, és mindig megajándékozza Dzsimmit házi süteménnyel vagy régi családi ereklyével, legutóbb is kapott tőle egy aranyórát. Bár ismeretlen név volt rágravírozva és Mundi tánti szerint valamelyik hódolójáé lehetett, ám Dzsimmiben erősen élt a gyanú, hogy kleptomániás az öreglány, mert a kocsma törzsvendégei mindig keresnek valamit a távozása után. Vagy egy cigarettatárcát, vagy például a múltkor eltűnt az egyik orosz protézise, amelyen két arany fog is volt. Akkor tette ki maga mellé az asztalra, amikor az öreglány által kínált meglehetősen kemény és furcsa színű ánizsos süteményt megkóstolta. .

De visszatérve Dzsimmi utolsó hajóútjára, valami rejtélyes betegség támadta meg akkor, egyre gyakrabban tört rá a honvágy, vagyis a szárazföld hiányának elviselhetetlen érzése. Legjobban az utazás negyedik hétében, amikor a hajó kormányozhatatlanná vált a viharban és napokig hánykolódott a tengeren. Megfogadta, ha egyszer partot érnek a lábát nem teszi ingó járműre.
Ám amikor barátját Nagyszívű Zénót ilyen állapotban látja, mint most is, bizony visszavágyik a tengerre. Zénó fél - vagy egészen alkoholos állapotban erősen gesztikulálva, sóhajtozva, könnyeket eregetve saját költésű verseit szavalja a bárpult tetejéről.
Na ilyenkor visszamenne..

Zénó a városon túli szeméttelepen dolgozik ideiglenes szemétőrként immár tíz éve és
vasárnaponként mindig itt tölti a szabadnapját. Már délelőtt bejön az ócskapiacra, ahol eladja az egész héten összegyűjtött limlomot, és ami nem kel el azt Dzsiminek ajándékozza. Dzsimmi persze visszahelyezi a ház előtti kukába miután Zénó elmegy, de sajnos előfordult már, hogy ugyan az a jobb talpán lyukas gumicsizma visszakerült. Ezért Dzsimmi próbálja hárítani , de hiába, ma is hozott neki egy bibliát, elég réginek tűnik. Valami vizsonyi felíratú ócskaság.

Láthatóan mindenki jól érzi magát, a többieket nem zavarja az önjelölt poéta és ahogy fogy a délután nyári hőuszálya egyre magasabbra hág a kocsma alkoholszintje. Csupán csak Törpe Poirot ideges a szállítmány miatt. Az utolsó láda töményt hozta be és hogy szem előtt legyen feltette a bárpultra.
Volt valami a levegőben a csatornaszagon kívül, ami a szemközti Kozsóék eldugul a lefolyójából áradt, valami más, valami ismeretlen vészjósló idegen szag.
A várakozók néha megkérdezték a csapost, aki a telefont kezelte, hogy nem jött e segélyhívás, vagy bármilyen hívás a műholdról ahonnét figyelik a fináncok a hajót.
Ők ugyanis le vannak fizetve, vagyis pontosabban bűnrész-vényesei a viskybiznisznek.

Páran már kidőltek a várakozók közül, de mindig ez van ha késik a hajó,
Az egyik kubai például a fogas alatt aludt el. Néha csuklik egyet, olyankor félálomban bocsánatot kér, de senki nem figyelt rá. Az oroszok kártyáznak a kínaiakkal, csak az arabok nem vegyülnek senkivel, egyfolytában mormolnak valamit hang nélkül, meregetik az égre a szemüket, ám bizonyára nem látnak senkit, vagy nagyon messze van mert integetnek is közbe erősen fokhagymaszagot árasztanak. Sajnos valaki hangosan kiröhögi őket és ekkor az egyik előveszi a görbe pengéjű méretes szablyáját.
Mindjárt síri a csend .,
Dzsimmi féltretolja Zénót aki időközben leesett a pultról, de mire elindulna a kaftánosok felé megcsörren a telefon. A kubai ijedtében abbahagyja a csuklást. .
Ám kiderül, hogy csak az utca végéről telefonál Só Jakab felesége Aliz a tűzoltók miatt,, mert nincs másik irányba kimenő hívásuk, Só letiltatta a magas számla miatt.
Azt mondta ne pánikoljanak, habár átterjedt a tűz pár szomszédos lakásra, de szerencsére nincsenek ilyenkor otthon, vagy alszanak.
Poirot telefonált a tűzoltóknak, később még egyszer mert elsőre idegességében rossz címet adott meg, aztán mire visszatért a pulthoz már alig pár üveg visky árválkodott, az időközben lelakatolt ládát valaki mégiscsak kinyitotta. Jolly lehetett a mindenes aki régebben széfspecialista volt, és Poiret a börtönkórházból ismerte, ahol együtt üzleteltek, Poiret raktáros volt, Jolly pedig átjárt gyógyszerért hetente kétszer egy őr kíséretében. Ő volt Tizenharmadik Dzsóni aki jelenleg az utcában lévő kisgépszerviz és üzlet tulajdonosa, bár többnyire innét a bárból bonyolítja a boltot. Mindenki tudja hogy számla és garancia nélkül, megrendelésre dolgozik, vagyis ellopat bármit amire igény mutatkozik kis és nagy mennyiségben egyaránt.

Zénó is tőle vette a gitárját és azóta egyfolytában gyakorol, hogy vasárnaponként előadja legújabb szerzeményeit itt a nagyérdeműnek.
Eddig csak Dzsimmi merte megmondani neki, hogy nem bánnák, ha kevesebbet énekelne és többet hallgatna, de Zénó még mindig szerelmes Macába, Dzsimmi volt feleségébe, aki bár időközben leszbikus lett, otthagyta a szakmát és meglehetősen furcsán néz ki a férfihormon kezelés hatására, de Zénó továbbra is azt a kislányt látja benne, akivel egy faluban nevelkedtek valahol Kelet Európában a Duna mellett és bár óvodás korában látta Macát utoljára meztelenül, nem feledte, és azóta is reménykedik, hogy egyszer összejönnek.
Ezért is lett ideges amikor egyszer betévedt ide egy idegen és megjegyzést tett a gitárjára, mondván, hogy eggyel több húr van rajta mint kellene. Ettől természetesen begurult, mert ne nézze őt senki hülyének. Egyébként is így tökéletes a hangzása, és azon fogja vissza magát mielőtt elszakadna nála a cérna az ilyen okostojásoktól és a sok földhözragadt antipoétától, akik a háta mögött kiröhögik.és azt gondolják, hogy ő nem veszi észre.

Egyetlen elkötelezett híve van Nemtommuki Tamás, aki állítólag sokat járt Párizsban és más nívós helyeken koncertekre még a nagy világválság idején. Akkor volt a szesztilalom Amerikában és ő bonyolította a legnagyobb beviteli szállítmányokat Európából. Igaz kicsit szkeptikusak vele szemben, mert akkor százhetven évesnek kellene lennie.
Habár van neki egy fotója amelyen fiatalon egy kutyával pózol és a hátlapjára az van írva, hogy Lajkával i960-ban. Ez azért érdekes, mert a kutya abszolút felismerhető rajta és azt rebesgetik, hogy a szputnyik annak idején üres volt, mert Tamás kilopatta a kutyát előző este.
Akkor pedig az is igaz lehet, hogy Párizsban koncertekre járt.
No de akkor mennyi idős?
Néha meglátogatja egy Levin nevű fazon aki állítólag berepülő pilóta volt a Szovjetunióban és részt vett valami kísérletben, amely szövetekkel és egyéb ruhaneművel volt kapcsolatos,. Valaki egyszer kihallgatta őket, bár nem volt nehéz, hiszen Tamással csak kiabálva lehet kommunikálni.
Tehát Toszim Szergejevics Levin is bejön a képbe, mint lehetséges kulcsszereplő, később majd fontos történéseket tulajdonítunk neki, de most szünetet tartok, mert késő van és mára ennyi új információ éppen elég lesz,
ha érdekel valakit folytatom .... :)

1. [tulajdonos]: Volt egyszer egy dokk2018-02-13 23:25
Dzsimmy hóna alatt egy jókora csatornafedéllel érkezett a szokásos július végi nagy Visky ünnepre, amelyet minden évben kétszer rendeznek a Szingapúrból érkező Dél Angyala Natasa nevű 700 tonnás kiselejtezett kis orosz cirkáló köszöntésére. A hajó teljes rakománya hamisított skót viszky, ami a helyőrségi kantin fél éves ellátmánya. Persze ennyi tömény azért nem fogyna el ez idő alatt bármennyire élen jár a kantinok és egyéb nemzetközileg is ismert 63 fokosnál erősebb alkoholt forgalmazó helyek között, ez akkor is tetemes mennyiségnek számít, ha tudvalevőleg sok a nagy fogyasztó, de mert elosztóhelyként is működik, így sokat profitál belőle a város, a szeszcsempészek Mekkája és Modenája.
Jimmi igazából nem volt iszákos, vizet például sosem, talán egyszer amikor kibukfencezett a hajókorláton és éppen orrdagadása volt egy véletlen jobb horog folytán, amelyet az ebédnek feltálalt puffogó gyík felrobbanásáért kapott a fedélzetmester unokaöccsétől, aki a hajón tartotta a kézfogóját egy június délután. A tál pont az apósa elé került és a békaevő vizipóknak is csúfolt puffogó gyík., mely izeletlen lábáról volt híres, igaz csak azért mert olyan kemény ízekből állt, hogy szinte lehetetlenség volt ehetően elkészíteni, tehát az ebéd rosszul alakult, bár biztosan tudom, hogy Dzsimmy nem tálalta volna fel a világ minden kincséért sem, ha tudja, hogy a Horgosállú Manci kifőzdéjéből rendelt Borjúláb Sárkányné módra nevű étek ezt a förtelmet takarja, tehát bevitte a szépen kidekorált tálat, letette a menyasszony elé, és amikor az beletolta a villáját, hogy felszeletelje, ez nemes egyszerűséggel kipukkant mint egy varangyosbéka, beszórva zöld és sárga nyálkás aszpikkal a jelenlévőket. Na ekkor történt a váratlan jobbos és a vízbepottyanás. Dzsimmyt váratlanul érte, bár gyors volt , a száját becsukta, de megdagadt orrán nem tudott levegőt venni így amíg kiúszott a partra többször is prüszkölve fújta és nyelte a vizet. Néha, amikor Horgosállú, szóba jön, azóta is eléri a csuklás, és megjegyzi a jelenlévőknek, hogy feldagadt orral nem egészséges úszóleckét venni.
Most, hogy megérkezett az estélyre, megint olyan érzése támadt, mintha valami nem váratlan dolog következne, mondjuk egy kocsmai verekedés, vagy valami unalmas ökölpárbaj régi sérelmek miatt. Ezt különösen utálta, meggyőződése volt, hogy a sérelmeket nem szabad jegelni. Igaz, elmondása szerint utálja az erőszakot, mindig csak teljesen véletlenül csöppen a középébe és az első pofont nem ő adja csak a következő ötvenet, s ha már muszáj elszenvednie, hát kitesz magáért, hiszen így is, úgy is az őrsön ébred. Legalább van mit mesélnie a következő összejövetelig, ami két hét múlva esedékes Videa Valérnak, az unokatestvérének a születésnapján. Igaz papír szerint december huszadikán született és nem Vídeának, hanem Víg Beának hívják, csak átoperáltatta magát két éve, amikor részegen véletlenül beleült egy kint felejtett frissen sült, szinte még forró bikahere sültbe. Hiába próbálták lebeszélni a családtagok, nem tágított, mondván ezután kemény lesz és meleg.
Bea, akarom mondani Valér már ott támaszkodott a pultnál, és a maradék viskyjét szürcsölte, alig visszatartva magát, bár tudta, hogy a készlet véges és a hajó csak pár óra múlva érkezik. Lassan szállingóztak a szokásos résztvevők, szeszcsempészek a kikötőben horgonyzó kínai hajóról, kubai emigránsok, akik nem bírják a gyenge rumot,, orosz maffiózók Máltáról, ahol szesztilalom van és a szomszédos kantinok félszemű csaposai, akik feketén árulják pult alól, háromszoros áron kis metillel felturbózva a műanyagot. Az arab nepperek még nincsenek itt, ők az utolsó pillanatban jönnek, elvégre vallásosak.
Délután hatra már emelkedett a hangulat, előre ittak a medve bőrére és az összes itt meg nem jelent állatéra.. Egyedül Fókaháj Isztimér hiányzott és a barátnője, de ő nem is szokott eljönni.

Mint említettem, Dzsimmy nem kedvelte az erőszakot, éppen ezért leütött mindenkit akinek a kezében kést vagy bármit látott ami nagyobb volt egy söröskorsónál és élesebb. Nyikita a konyhás kézilány a szeletelő gépet is függönnyel takarta, biztos ami biztos, bár Dzsimmynk nem volt járatos idegen konyhákba, csak elvétve, amikor eltévesztette a toalettet, de ilyenkor teljesen veszélytelen volt, négykézláb közlekedett, fajansznak nézte a fölé emelkedő konyhai karos csapot és bocsánatot kért a szakácsnőtől mert nem találta el pontosan.
Ebből is látszik, hogy hősünk, nem kedvelte az erőszakot, egyszerűen csak részt vett benne mint műkedvelő. Azt gondolta hajószakács és hajópincér mivoltja tiszteletet ébreszt anélkül is a csatorna egyszerű munkásaiban, mint a zsebesek, guberálók és orvgazdák, ezért semmi szükség arra, hogy hősködjön, elvégre szakképzettséghez kötött munkát végez, már amennyire pincérnek számít a pörkölt és sólet porciózása és szakácsnak a konzervdoboz bontás. Tehát a kikötőben anélkül is mindenki tiszteli és senki nem mer mást mondani, csak ami az igazság, hogy Dzsimmy egy faszfej, erős mint a bivaly és odaadja az utolsó lyukas kotonját is, ha valaki azért kéri, hogy megviccelje vele Gém Hubát, aki állítólag a legközkedveltebb postás az egész kerületben, főként az asszonyok körében. Azt beszélik rossz nyelvek, hogy rendre 59-60 cm-es babák születnek, holott régebben 50-52 cm volt az átlag, és erről Gém tehet, mert egyedül neki van olyan hosszú farka, hogy álló helyzetben, vagyis Gém áll, és a farka a térdét veri, tehát ő változtatta meg a város helyi génállományát. Hogy mi igaz belőle nem tudom, de azt igen, hogy az asszonyok elpirulnak, ha Huba szóba kerül és nem is titkolja, hogy mielőtt felül a biciklijére egy partedlis rózsaszín övvel hozzáerősíti a combjához térd fölött a micsodáját, ne hogy akadályozza munka közben.
Tehát visszatérve Dzsimmy áldott jó szívére, azért megemlíteném, hogy ez nem mindig volt ám így. Amikor idekerült tejfölös szájú mamlaszként, bizony gyakran kellett futóedzést tartania, mert első munkahelyén a Nagyétkű szüzek nevű kuplerájban a madám keze gyakran eljárt, amikor Dzsimmyt intim helyzetben találta a konyhapultnál, egyedül, holott tele volt a ház társasággal és attól való félelmében, hogy valami komoly baja esik a fiúnak a túlzott önmegtartóztatástól, megpróbálta saját kezébe venni a dolgot, de szegény gyerek annyira megijedt, hogy a Vakapád nevű kocsmáig futott, ahová a madám semmi pénzért be nem tette volna a lábát, mert hatvan éve tartozott a tulajnak egy állófogadásból kifolyólag.
Persze azóta sokat változott a helyzet, Dzsimmy sokkal nyitottabb és megengedőbb lett, bár a hatvan év felettieket továbbra sem nagyon kedveli ha szexről vagy házasságról van szó. Igaz csak egyszer házasodott, akkor is szerelemből, Ordas Macát vette el, a kupleráj legkeresettebb kéjhölgyét, aki megszabadította a szüzességétől. Ezért mindjárt bele is belehabarodott, csak később tudta meg, hogy a Vakapád tulaja és pár törzsvendég fogadásokat kötöttek rájuk, Bak Keró fizette a légyottot és természetesen mindenki nyert a dolgon, mert két nap alatt elitták a nyereményt és Bak Keró visszakapta a veszteségét, Dzsimmy boldog volt és Ordas Maca is talált végre férjet, igaz csak két hétig tartott a románc.

ha lesz időm holnap folytatom, hülyeségből mára ennyi :
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-02-11 10:51 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-02-17 21:31   Napló: Zúzmara
2019-02-17 21:28   Napló: Zúzmara
2019-02-17 21:28   Napló: Zúzmara
2019-02-17 20:47   Napló: Játék backstage
2019-02-17 20:40   Napló: Játék backstage
2019-02-17 19:57   Napló: nélküled
2019-02-17 19:44   Napló: Játék backstage
2019-02-17 18:31   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2019-02-17 18:21   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-02-17 18:15   Napló: Jó, ha a vége jó