DOKK

 
2737 szerző 34589 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Jászberényi Sándor
  Nem a szerelem
Új maradandokkok

Szilágyi Erzsébet: 3 apeva
Tiszai P Imre: explicit
Kiss Anna Mária: álmomban
Siska Péter: Mínusz egy
Türjei Zoltán: amzirp őrevazssiv-ynéL
Kalnivet Péter: Belőledítlenítő
Siska Péter: Megvilágított test
Bátai Tibor: Menthetetlen
T. Kiss Melinda: VAdászles a Bükkben
Bak Rita: Látkép javítva
FRISS FÓRUMOK

Sági Zoltán 1 órája
Szikora Erzsébet 3 órája
Várkonyi Miklós 3 órája
Tóth Csilla 4 órája
Tóth Gabriella 5 órája
Duma György 6 órája
Kosztolányi Mária 7 órája
Fekete Orsolya 8 órája
Bakkné Szentesi Csilla 9 órája
Frady Endre 9 órája
Bátai Tibor 11 órája
Ilies Renáta 12 órája
M. Szabó Mihály 12 órája
Francesco de Orellana 13 órája
M. Karácsonyi Bea 13 órája
Magyar Éva 13 órája
Bakos Fanni 13 órája
Tóth János Janus 13 órája
Sági Ferenc Dénes 13 órája
Péter Béla 14 órája
FRISS NAPLÓK

 weinberger 2 órája
az utolsó alma 5 órája
Zúzmara 5 órája
Oswald Chesterfield Cobblepot 12 órája
Volt egy pillanat 14 órája
Gyurcsi 18 órája
Bátai Tibor 1 napja
Baltazar 1 napja
Szuszogó szavak 1 napja
P 1 napja
Conquistadores 1 napja
ELKÉPZELHETŐ 1 napja
Bossi alkotásai 1 napja
Felvil.levelek (feladó:random) 1 napja
Paddington 16:50 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Bocs Jenő, csak magam szórakoz
Legutóbbi olvasó: 2018-02-19 23:53 Összes olvasás: 253

Korábbi hozzászólások:  
2. [tulajdonos]: volt egyszer egy...2. rész.2018-02-17 13:06
Dzsimmi ritkán mozdult ki a városból, sőt a kikötőt sem szívesen hagyta el. Az elmúlt két évben
mindössze háromszor, akkor is betegeskedő nagynénjét látogatta meg pár üveg itókával a már említett csempészáruból, de most hogy már meggyógyult, maga jött érte, és mindig megajándékozza Dzsimmit házi süteménnyel vagy régi családi ereklyével, legutóbb is kapott tőle egy aranyórát. Bár ismeretlen név volt rágravírozva és Mundi tánti szerint valamelyik hódolójáé lehetett, ám Dzsimmiben erősen élt a gyanú, hogy kleptomániás az öreglány, mert a kocsma törzsvendégei mindig keresnek valamit a távozása után. Vagy egy cigarettatárcát, vagy például a múltkor eltűnt az egyik orosz protézise, amelyen két arany fog is volt. Akkor tette ki maga mellé az asztalra, amikor az öreglány által kínált meglehetősen kemény és furcsa színű ánizsos süteményt megkóstolta. .

De visszatérve Dzsimmi utolsó hajóútjára, valami rejtélyes betegség támadta meg akkor, egyre gyakrabban tört rá a honvágy, vagyis a szárazföld hiányának elviselhetetlen érzése. Legjobban az utazás negyedik hétében, amikor a hajó kormányozhatatlanná vált a viharban és napokig hánykolódott a tengeren. Megfogadta, ha egyszer partot érnek a lábát nem teszi ingó járműre.
Ám amikor barátját Nagyszívű Zénót ilyen állapotban látja, mint most is, bizony visszavágyik a tengerre. Zénó fél - vagy egészen alkoholos állapotban erősen gesztikulálva, sóhajtozva, könnyeket eregetve saját költésű verseit szavalja a bárpult tetejéről.
Na ilyenkor visszamenne..

Zénó a városon túli szeméttelepen dolgozik ideiglenes szemétőrként immár tíz éve és
vasárnaponként mindig itt tölti a szabadnapját. Már délelőtt bejön az ócskapiacra, ahol eladja az egész héten összegyűjtött limlomot, és ami nem kel el azt Dzsiminek ajándékozza. Dzsimmi persze visszahelyezi a ház előtti kukába miután Zénó elmegy, de sajnos előfordult már, hogy ugyan az a jobb talpán lyukas gumicsizma visszakerült. Ezért Dzsimmi próbálja hárítani , de hiába, ma is hozott neki egy bibliát, elég réginek tűnik. Valami vizsonyi felíratú ócskaság.

Láthatóan mindenki jól érzi magát, a többieket nem zavarja az önjelölt poéta és ahogy fogy a délután nyári hőuszálya egyre magasabbra hág a kocsma alkoholszintje. Csupán csak Törpe Poirot ideges a szállítmány miatt. Az utolsó láda töményt hozta be és hogy szem előtt legyen feltette a bárpultra.
Volt valami a levegőben a csatornaszagon kívül, ami a szemközti Kozsóék eldugul a lefolyójából áradt, valami más, valami ismeretlen vészjósló idegen szag.
A várakozók néha megkérdezték a csapost, aki a telefont kezelte, hogy nem jött e segélyhívás, vagy bármilyen hívás a műholdról ahonnét figyelik a fináncok a hajót.
Ők ugyanis le vannak fizetve, vagyis pontosabban bűnrész-vényesei a viskybiznisznek.

Páran már kidőltek a várakozók közül, de mindig ez van ha késik a hajó,
Az egyik kubai például a fogas alatt aludt el. Néha csuklik egyet, olyankor félálomban bocsánatot kér, de senki nem figyelt rá. Az oroszok kártyáznak a kínaiakkal, csak az arabok nem vegyülnek senkivel, egyfolytában mormolnak valamit hang nélkül, meregetik az égre a szemüket, ám bizonyára nem látnak senkit, vagy nagyon messze van mert integetnek is közbe erősen fokhagymaszagot árasztanak. Sajnos valaki hangosan kiröhögi őket és ekkor az egyik előveszi a görbe pengéjű méretes szablyáját.
Mindjárt síri a csend .,
Dzsimmi féltretolja Zénót aki időközben leesett a pultról, de mire elindulna a kaftánosok felé megcsörren a telefon. A kubai ijedtében abbahagyja a csuklást. .
Ám kiderül, hogy csak az utca végéről telefonál Só Jakab felesége Aliz a tűzoltók miatt,, mert nincs másik irányba kimenő hívásuk, Só letiltatta a magas számla miatt.
Azt mondta ne pánikoljanak, habár átterjedt a tűz pár szomszédos lakásra, de szerencsére nincsenek ilyenkor otthon, vagy alszanak.
Poirot telefonált a tűzoltóknak, később még egyszer mert elsőre idegességében rossz címet adott meg, aztán mire visszatért a pulthoz már alig pár üveg visky árválkodott, az időközben lelakatolt ládát valaki mégiscsak kinyitotta. Jolly lehetett a mindenes aki régebben széfspecialista volt, és Poiret a börtönkórházból ismerte, ahol együtt üzleteltek, Poiret raktáros volt, Jolly pedig átjárt gyógyszerért hetente kétszer egy őr kíséretében. Ő volt Tizenharmadik Dzsóni aki jelenleg az utcában lévő kisgépszerviz és üzlet tulajdonosa, bár többnyire innét a bárból bonyolítja a boltot. Mindenki tudja hogy számla és garancia nélkül, megrendelésre dolgozik, vagyis ellopat bármit amire igény mutatkozik kis és nagy mennyiségben egyaránt.

Zénó is tőle vette a gitárját és azóta egyfolytában gyakorol, hogy vasárnaponként előadja legújabb szerzeményeit itt a nagyérdeműnek.
Eddig csak Dzsimmi merte megmondani neki, hogy nem bánnák, ha kevesebbet énekelne és többet hallgatna, de Zénó még mindig szerelmes Macába, Dzsimmi volt feleségébe, aki bár időközben leszbikus lett, otthagyta a szakmát és meglehetősen furcsán néz ki a férfihormon kezelés hatására, de Zénó továbbra is azt a kislányt látja benne, akivel egy faluban nevelkedtek valahol Kelet Európában a Duna mellett és bár óvodás korában látta Macát utoljára meztelenül, nem feledte, és azóta is reménykedik, hogy egyszer összejönnek.
Ezért is lett ideges amikor egyszer betévedt ide egy idegen és megjegyzést tett a gitárjára, mondván, hogy eggyel több húr van rajta mint kellene. Ettől természetesen begurult, mert ne nézze őt senki hülyének. Egyébként is így tökéletes a hangzása, és azon fogja vissza magát mielőtt elszakadna nála a cérna az ilyen okostojásoktól és a sok földhözragadt antipoétától, akik a háta mögött kiröhögik.és azt gondolják, hogy ő nem veszi észre.

Egyetlen elkötelezett híve van Nemtommuki Tamás, aki állítólag sokat járt Párizsban és más nívós helyeken koncertekre még a nagy világválság idején. Akkor volt a szesztilalom Amerikában és ő bonyolította a legnagyobb beviteli szállítmányokat Európából. Igaz kicsit szkeptikusak vele szemben, mert akkor százhetven évesnek kellene lennie.
Habár van neki egy fotója amelyen fiatalon egy kutyával pózol és a hátlapjára az van írva, hogy Lajkával i960-ban. Ez azért érdekes, mert a kutya abszolút felismerhető rajta és azt rebesgetik, hogy a szputnyik annak idején üres volt, mert Tamás kilopatta a kutyát előző este.
Akkor pedig az is igaz lehet, hogy Párizsban koncertekre járt.
No de akkor mennyi idős?
Néha meglátogatja egy Levin nevű fazon aki állítólag berepülő pilóta volt a Szovjetunióban és részt vett valami kísérletben, amely szövetekkel és egyéb ruhaneművel volt kapcsolatos,. Valaki egyszer kihallgatta őket, bár nem volt nehéz, hiszen Tamással csak kiabálva lehet kommunikálni.
Tehát Toszim Szergejevics Levin is bejön a képbe, mint lehetséges kulcsszereplő, később majd fontos történéseket tulajdonítunk neki, de most szünetet tartok, mert késő van és mára ennyi új információ éppen elég lesz,
ha érdekel valakit folytatom .... :)

1. [tulajdonos]: Volt egyszer egy dokk2018-02-13 23:25
Dzsimmy hóna alatt egy jókora csatornafedéllel érkezett a szokásos július végi nagy Visky ünnepre, amelyet minden évben kétszer rendeznek a Szingapúrból érkező Dél Angyala Natasa nevű 700 tonnás kiselejtezett kis orosz cirkáló köszöntésére. A hajó teljes rakománya hamisított skót viszky, ami a helyőrségi kantin fél éves ellátmánya. Persze ennyi tömény azért nem fogyna el ez idő alatt bármennyire élen jár a kantinok és egyéb nemzetközileg is ismert 63 fokosnál erősebb alkoholt forgalmazó helyek között, ez akkor is tetemes mennyiségnek számít, ha tudvalevőleg sok a nagy fogyasztó, de mert elosztóhelyként is működik, így sokat profitál belőle a város, a szeszcsempészek Mekkája és Modenája.
Jimmi igazából nem volt iszákos, vizet például sosem, talán egyszer amikor kibukfencezett a hajókorláton és éppen orrdagadása volt egy véletlen jobb horog folytán, amelyet az ebédnek feltálalt puffogó gyík felrobbanásáért kapott a fedélzetmester unokaöccsétől, aki a hajón tartotta a kézfogóját egy június délután. A tál pont az apósa elé került és a békaevő vizipóknak is csúfolt puffogó gyík., mely izeletlen lábáról volt híres, igaz csak azért mert olyan kemény ízekből állt, hogy szinte lehetetlenség volt ehetően elkészíteni, tehát az ebéd rosszul alakult, bár biztosan tudom, hogy Dzsimmy nem tálalta volna fel a világ minden kincséért sem, ha tudja, hogy a Horgosállú Manci kifőzdéjéből rendelt Borjúláb Sárkányné módra nevű étek ezt a förtelmet takarja, tehát bevitte a szépen kidekorált tálat, letette a menyasszony elé, és amikor az beletolta a villáját, hogy felszeletelje, ez nemes egyszerűséggel kipukkant mint egy varangyosbéka, beszórva zöld és sárga nyálkás aszpikkal a jelenlévőket. Na ekkor történt a váratlan jobbos és a vízbepottyanás. Dzsimmyt váratlanul érte, bár gyors volt , a száját becsukta, de megdagadt orrán nem tudott levegőt venni így amíg kiúszott a partra többször is prüszkölve fújta és nyelte a vizet. Néha, amikor Horgosállú, szóba jön, azóta is eléri a csuklás, és megjegyzi a jelenlévőknek, hogy feldagadt orral nem egészséges úszóleckét venni.
Most, hogy megérkezett az estélyre, megint olyan érzése támadt, mintha valami nem váratlan dolog következne, mondjuk egy kocsmai verekedés, vagy valami unalmas ökölpárbaj régi sérelmek miatt. Ezt különösen utálta, meggyőződése volt, hogy a sérelmeket nem szabad jegelni. Igaz, elmondása szerint utálja az erőszakot, mindig csak teljesen véletlenül csöppen a középébe és az első pofont nem ő adja csak a következő ötvenet, s ha már muszáj elszenvednie, hát kitesz magáért, hiszen így is, úgy is az őrsön ébred. Legalább van mit mesélnie a következő összejövetelig, ami két hét múlva esedékes Videa Valérnak, az unokatestvérének a születésnapján. Igaz papír szerint december huszadikán született és nem Vídeának, hanem Víg Beának hívják, csak átoperáltatta magát két éve, amikor részegen véletlenül beleült egy kint felejtett frissen sült, szinte még forró bikahere sültbe. Hiába próbálták lebeszélni a családtagok, nem tágított, mondván ezután kemény lesz és meleg.
Bea, akarom mondani Valér már ott támaszkodott a pultnál, és a maradék viskyjét szürcsölte, alig visszatartva magát, bár tudta, hogy a készlet véges és a hajó csak pár óra múlva érkezik. Lassan szállingóztak a szokásos résztvevők, szeszcsempészek a kikötőben horgonyzó kínai hajóról, kubai emigránsok, akik nem bírják a gyenge rumot,, orosz maffiózók Máltáról, ahol szesztilalom van és a szomszédos kantinok félszemű csaposai, akik feketén árulják pult alól, háromszoros áron kis metillel felturbózva a műanyagot. Az arab nepperek még nincsenek itt, ők az utolsó pillanatban jönnek, elvégre vallásosak.
Délután hatra már emelkedett a hangulat, előre ittak a medve bőrére és az összes itt meg nem jelent állatéra.. Egyedül Fókaháj Isztimér hiányzott és a barátnője, de ő nem is szokott eljönni.

Mint említettem, Dzsimmy nem kedvelte az erőszakot, éppen ezért leütött mindenkit akinek a kezében kést vagy bármit látott ami nagyobb volt egy söröskorsónál és élesebb. Nyikita a konyhás kézilány a szeletelő gépet is függönnyel takarta, biztos ami biztos, bár Dzsimmynk nem volt járatos idegen konyhákba, csak elvétve, amikor eltévesztette a toalettet, de ilyenkor teljesen veszélytelen volt, négykézláb közlekedett, fajansznak nézte a fölé emelkedő konyhai karos csapot és bocsánatot kért a szakácsnőtől mert nem találta el pontosan.
Ebből is látszik, hogy hősünk, nem kedvelte az erőszakot, egyszerűen csak részt vett benne mint műkedvelő. Azt gondolta hajószakács és hajópincér mivoltja tiszteletet ébreszt anélkül is a csatorna egyszerű munkásaiban, mint a zsebesek, guberálók és orvgazdák, ezért semmi szükség arra, hogy hősködjön, elvégre szakképzettséghez kötött munkát végez, már amennyire pincérnek számít a pörkölt és sólet porciózása és szakácsnak a konzervdoboz bontás. Tehát a kikötőben anélkül is mindenki tiszteli és senki nem mer mást mondani, csak ami az igazság, hogy Dzsimmy egy faszfej, erős mint a bivaly és odaadja az utolsó lyukas kotonját is, ha valaki azért kéri, hogy megviccelje vele Gém Hubát, aki állítólag a legközkedveltebb postás az egész kerületben, főként az asszonyok körében. Azt beszélik rossz nyelvek, hogy rendre 59-60 cm-es babák születnek, holott régebben 50-52 cm volt az átlag, és erről Gém tehet, mert egyedül neki van olyan hosszú farka, hogy álló helyzetben, vagyis Gém áll, és a farka a térdét veri, tehát ő változtatta meg a város helyi génállományát. Hogy mi igaz belőle nem tudom, de azt igen, hogy az asszonyok elpirulnak, ha Huba szóba kerül és nem is titkolja, hogy mielőtt felül a biciklijére egy partedlis rózsaszín övvel hozzáerősíti a combjához térd fölött a micsodáját, ne hogy akadályozza munka közben.
Tehát visszatérve Dzsimmy áldott jó szívére, azért megemlíteném, hogy ez nem mindig volt ám így. Amikor idekerült tejfölös szájú mamlaszként, bizony gyakran kellett futóedzést tartania, mert első munkahelyén a Nagyétkű szüzek nevű kuplerájban a madám keze gyakran eljárt, amikor Dzsimmyt intim helyzetben találta a konyhapultnál, egyedül, holott tele volt a ház társasággal és attól való félelmében, hogy valami komoly baja esik a fiúnak a túlzott önmegtartóztatástól, megpróbálta saját kezébe venni a dolgot, de szegény gyerek annyira megijedt, hogy a Vakapád nevű kocsmáig futott, ahová a madám semmi pénzért be nem tette volna a lábát, mert hatvan éve tartozott a tulajnak egy állófogadásból kifolyólag.
Persze azóta sokat változott a helyzet, Dzsimmy sokkal nyitottabb és megengedőbb lett, bár a hatvan év felettieket továbbra sem nagyon kedveli ha szexről vagy házasságról van szó. Igaz csak egyszer házasodott, akkor is szerelemből, Ordas Macát vette el, a kupleráj legkeresettebb kéjhölgyét, aki megszabadította a szüzességétől. Ezért mindjárt bele is belehabarodott, csak később tudta meg, hogy a Vakapád tulaja és pár törzsvendég fogadásokat kötöttek rájuk, Bak Keró fizette a légyottot és természetesen mindenki nyert a dolgon, mert két nap alatt elitták a nyereményt és Bak Keró visszakapta a veszteségét, Dzsimmy boldog volt és Ordas Maca is talált végre férjet, igaz csak két hétig tartott a románc.

ha lesz időm holnap folytatom, hülyeségből mára ennyi :A napló folytatása
A napló jelszava:
Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: c12g  


Olvasói megjegyzés
Feladó:Tartalom:
Add meg a biztonsági kódot: h73a  


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-02-16 18:20 Vezsenyi Ildikó
2018-02-04 21:24 miss röfi
2018-01-26 15:05 stando
2018-01-23 21:20 Sági Ferenc Dénes
2018-01-16 21:04 F. Orsolya
2018-01-10 20:58 paricska
2017-11-29 06:51 Gyurcsi
2017-10-29 11:27 szekszelvesztő
2017-10-22 10:13 ekszszerkesztő
2017-10-17 21:14 furim
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2018-02-19 22:47   új fórumbejegyzés: Sági Zoltán
2018-02-19 22:29   Napló: weinberger
2018-02-19 22:23   Napló: weinberger
2018-02-19 21:52   Napló: weinberger
2018-02-19 21:18   Napló: weinberger
2018-02-19 21:16   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-02-19 21:15   új fórumbejegyzés: Szikora Erzsébet
2018-02-19 20:23   Napló: weinberger
2018-02-19 19:56   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós
2018-02-19 19:53   új fórumbejegyzés: Várkonyi Miklós